Kirjatori

Tähän tuodaan kirjat ja aloitetaan yhdessä kirjoittamaan tarinaa Lahden Asiakaspalveluosaajien silmin uuden ajan asiakaspalvelukulttuurin rakentamisesta. Kirjoita kirjan inspiroimana ja omien kokemustesi kannustamana (noin) kolme ohjetta uuden ajan asiakaspalvelukulttuurin tarinan kirjoittajalle ja palveluiden kehittäjälle. Rohkealle kehittäjälle. Siis kirjan ja elämän inspiroimana. Rohkealle kehittäjälle ohjeita, että he jaksavat olla rohkeita jatkossakin. Mietteitä käsittelemme lähipäivillä yhdessä ja jalostamme ohjeita eteenpäin. Lopulta meillä on uuden tarinan kirjoittajan käsikirja. Rohkean kehittäjän käsikirja. Tai mitä ikinä te kirjoitattekaan.1 kommentti:

 1. Richard Bach. Lokki Joonatan. Gummerus 1970

  Nouskaa lentoon ja lentäkää- myös te siivettömät!

  Voi Joonatan, minkä teit! Pakotit minut tunnustamaan, etten ollut 15-vuotiaana lainkaan valmis ja kypsä ottamaan vastaan näin vahvoja ajatuksia siitä, miksi jokaisen on kuljettava omaa tietään, noustava lokin lailla lentoon. Siksi kirjasta oli niin vankka ennakkokäsitys ja oli kamalan takkuista tarttua siihen.
  Mutta kas vain, silmät aukesivat ja ennakkokäsitykset muuttuivat ajan ja ympäristön ymmärrykseksi. Olinkin ollut rippikouluikäisenä kuin se nuori lokki, joka tiesi haluavansa osata lentää korkealle, liidellä kauaksi, mutta ympärillä vakuuteltiin, että on tärkeää hankkia sopuisa ammatti, perustaa perhe ja ennen kaikkea muistaa, etten ole kyllin hyvä lentääkseni muita kauemmaksi, eikä ainakaan sovi erottautua joukosta. Ja minä uskoin tuon kaiken, vaikka koko ajan pyristelin vastaan ja niin hylkäsin henkisesti vanhempani ja läheiseni ja olin perheen musta lammas ja varoittava esimerkki. Ja luultavasti ainoa vilpittömästi onnellinen.

  1: Kuuntele sydäntäsi
  Kun silmäsi näkevät, niin sydämesi sanoo, mitä on tehtävä ja mikä on oikein ja hyväksi. Ja se, joka lentää korkealle, näkee kauas.
  2: Ole rohkea ja usko tuo edellinen
  3: Jatka lannistumatta
  Kun raivaat vapautesi tieltä esteitä, joudut luopumaan monista asioista ja ehkä läheisistäsikin, mutta älä epäröi jatkaa, sillä kun löydät oman todellisen itsesi, olet vapaa vaikka lentämään.
  4: Anna minullekin mahdollisuus lentää
  Sinä olet rohkeampi kuin minä, tule ja opeta minua näkemään esteet vapauteni tiellä. Älä ole minulle vihainen, vaikka pidin sinua nokkavana snobina ja puhuin selkäsi takana sinusta alentavia asioita. Olin pelkuri ja kateellinen, mutta tahtoisin, että opettaisit minua. Me kannamme periatteiden myllynkiviä kaulassamme ja rituaalit roikkuvat kahleina käsissämme, palaa meidän luoksemme ja auta meitä pääsemään niistä irti.

  “Eikä sen ainoana suruna ollut yksinäisyys, vaan se, että muut lokit kieltäytyivät uskomasta niitä odottavan lennon ihanuutta, että ne kieltäytyivät avaamasta silmiään ja näkemästä.”

  “Se, mitä lokki Joonatan kerran oli toivonut koko laumalle, koitui nyt vain sen omaksi hyväksi: se oppi lentämään. Eikä se murehtinut hintaa, joka sen siitä oli ollut maksettava. Lokki Joonatan huomasi, että ikävystyminen ja pelko ja suuttumus ovat syitä, joiden vuoksi lokin elämä on kovin lyhyt, ja koska nämä seikat olivat poissa sen omista ajatuksista, sen elämästä tuli todella pitkä ja upea.”

  “Sinä et ymmärtänyt. Katso siipeäni. Minä en voi liikuttaa siipeäni.
  -Lokki Maynard, sinulla on vapaus olla oma itsesi, oma todellinen itsesi, täällä ja nyt, eikä mikään voi sinua estää. Se on Korkeimman Lokin laki, ikuinen laki.
  -Sanoitko, että minä voin lentää?
  -Sanoin, että sinä olet vapaa.”

  Sirpa Kuosmanen

  VastaaPoista