torstai 23. tammikuuta 2014

Palvelumuotoilua Kielorannassa.

Kiitos kaikille Palvelumuotoilun päivästä talvisissa Kielorannan tunnelmissa!


Paljon hyvää keskustelua ja pieniä ja suuria ratkaisuehdotuksia, niin vessapapereista kuin ajankäytöstäkin. Ja oivalluksia! Kaikkien aika on tosiaan samanarvoista, ja oman ajan antaminen muille tekee ihmeitä! Ihan pikkuisen vaivannäköä, hyvää mieltä ja positiivista asennetta niin aikaan voi saada vaikka mitä: onnellisuutta, rakkautta, voimaa, iloa, muistoja.... Erinomaisena esimerkkinä joulumuori. Innolla jäädään odottamaan lavatansseja! Palvelumuotoilun perimmäinen ajatushan on kehittää palveluja ja tuotteita olemassa olevilla resursseilla.

Ja vielä niistä vessapapereista...pienikin asia voi olla tärkeä, ja yleensä onkin. Ja kun asiaan vähän paneutuu huomaa, että pieni muutos voi olla hyvä ja kannattava työhyvinvoinnin, mukavuuden ja terveyden kannalta, puhumattakaan taloudellisuudesta. Saria lainaten : "Vähemmällä enemmän..." myös vessapaperissa. Tästä jollekin hyvä kehittämistyö!
Pienet asiat ja yksityiskohdat vaikuttavat palvelukokonaisuuteen olennaisesti. Kun ne ovat kunnossa on mahdollista saada aikaan kokonainen ja ehyt palvelukokonaisuus.

Tässä Hesarin juttu, jonka kävimme läpi iltapäivällä. Ja linkki vielä iltapäiväkahvien kuvakoosteeseen. Hieno esimerkki vanhuspalveluiden elävöittämisestä.


Mukavaa talvipäivää!

Saara

P.S. Ketkä kysyivät neuvoja ja mielipiteitä tuotekehitystehtävää varten (ja ehdottomasti myös muutkin): sähköpostini on saara.utti@utti.fi Rohkeasti postia, niin lupaan auttaa parhaani mukaan :)

2 kommenttia:

 1. Tervehdys kaikille!
  Oli tosiaan taas mielenkiintoiset kaksi päivää Kielorannassa. Etenkin Saara sinun luennosta sain taas paljon energiaa ja intoa oman kehitystyön parissa työskentelyyn! Toivottavasti näemme sinua vielä seuraavissa lähipäivissäkin.
  Lavatansseja innovoimme ja rakennamme tämän kevään Sarin johdolla ja tiedän jo nyt,että siitä tulee upea päivä kaikille!
  Aurinkoisia pakkaspäiviä jokaiselle ja tsemppiä kehitystyöhön!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Lisäsin esityksen diat välilehdelle II Kohtaaminen. Ja Käyttäjäkokemusarvioiden "kotitehtävä" on Kotitehtävätt -välilehden alla.

  Saara

  VastaaPoista